Risico Management is belangrijk

Heeft uw bedrijf een plan wanneer een netwerk onverwachts niet meer werkt? Uit de praktijk blijkt dat veel bedrijven niks doen aan risico management. Door een failover plan of security plan (beveiliging) voorkomt u onnodig veel down time. U wilt tenslotte toch niet dat een netwerk een aantal dagen niet te gebruiken is, of zelfs in het ergste geval niet meer in oude staat kan terugkeren?

Fallover plan

Een van de belangrijkste punten binnen een risico analyse is het failover plan. “Wat dient er gedaan te worden wanneer uw server defect raakt, uw internet verbinding weg valt, of uw server gestolen word?”. Er zijn in deze situaties ontzettend veel scenario’s waar rekening gehouden mee dient te worden.

COM4 is gespecialiseerd in het opstellen van failover plannen, het is zelfs mogelijk een failover test uit te voeren om te controleren of alles naar behoren verloopt en of er nog aanpassingen gedaan dienen te worden om het proces te optimaliseren.

Netwerk beveiliging

Uw netwerk bevat informatie die u niet graag deelt met de buitenwereld. Toch ligt dit gevaar wel degelijk op de loer in dit digitale tijdperk! COM4 geloof in het feit dat het voorkomen van virussen en het buitenhouden van hackers beter is dan “genezen”. Daarom werkt COM4 met Watchgaurd firewalls om een goed beveiligd netwerk te creëren. Doormiddel van specifieke software op de firewalls is het mogelijk virussen en hackers al te detecteren voordat ze het netwerk in komen.

Back-up

Het is erg vervelend als u data verliest en deze niet meer terug te halen is. Daarom kiezen wij altijd voor de meest simpele manier om uw data veilig te stellen. Dat is namelijk het maken van een back-up. Dit doen wij aan de hand van een 3-2-1 oplossing. Dit wil zeggen 3 keer opslaan, op 2 verschillende media en minimaal 1 keer buiten het kantoor. Lees meer informatie over deze methode op de Veeam Website.

Wilt u eens kijken wat COM4 voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de werkwijze van COM4? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina, of bel ons direct voor persoonlijk contact.

Waarom kiezen voor Com4?

Neem contact met ons op!

Algemene vragen

Heeft u algemene vragen over onze diensten of service, neem dan contact met ons op via onderstaand nummer.

088 666 8 999

Direct support

Beschikt u over een 24/7 contract met COM4? Bel dan buiten kantooruren naar het onderstaande nummer.

088 666 8 999

Remote support

Kunnen wij u helpen vanaf onze locatie? Download dan onze remote support zodat wij voor u aan de slag kunnen.

Klik hier >

© Copyright - COM4 Automatisering